Två fantastiska sångerskor!

Nu är välgörenhetskvällen bokad! Den 18 mars 2013 kommer den äga rum i Nolaskolans aula, där ni bl.a. kommer få höra de här fantastiska tjejerna sjunga.
 
Mer information om kvällen kommer mer framöver, så håll koll!
 
 
 
 

Stöd oss - besegra cancer

En liten gåva kan göra skillnad - hjälp oss att nå vårt mål att samla ihop 15.000:- till cancerfonden.
Smsa BESEGRA 6620 till 72988 och lägg till ditt namn efter idnumret om du vill att ditt namn ska synas, annars blir det en anonym gåva.
 
Ex. BESEGRA 6620 Anders Andersson till 72988
 

Tack för hjälpen, snart säger vi godnatt till cancer!
 

Urinblåsecancer

Urinblåsecancer är tre gånger så vanligt hos män än hos kvinnor, och det är vanligast bland de som är över 65 år. I Sverige är det 2000 personer som upptäcker att de har urinblåsecancer, och ett hundratal får samma typ av cancer i slemhinnan i andra delar av urinvägarna, men även i njurbäcken och urinledare.
 
Man brukar upptäcka urinblåsecancer om man märker att man har blod i urinen. Det behöve inte komma hela tiden, utan det kan uppkomma en gång, sedan tar det en längre tid innan symptomen visas igen, så därför bör man kolla upp det vid första sjukdomstecknet! I vissa fal, dock rätt ovanliga, så kan cancern orsaka smärta och cancertumören växer på djupet i urinblåsan. Det kan även förekomma trötthet och att man tappar vikt.
 
Cancer i urinblåsan har tyvärr börjat öka. Man kan få det genom cancerframkallade ämnen i omgivningen, tobaksrökning och de som har i sitt arbete att de utsätts för förbränningsgaser från kol eller för kemiska ämnen som används inom gummi- och färgindustrin. Så för att undvika att få urinblåsecancer så ska man undvika dessa saker!
 

Det finns olika tumörsstadier, och även olika behandlingar. De behandlingar som förekommer är cytostatika (alltså cellgifter), strålbehandling, operation eller smärtlindrande medicering.
 
 
 

 


Jakt på sponsorer!

Vi ber om ursäkt för att bloggningen har kommit lite åt sidan, men vi har fullt upp i skolan och med projektarbetet! Nu har vi inbokat den 8 december att vi ska ha ett lotteri på en skyltlördag uppe i Björna (ca 4 mil norr om Örnsköldsvik) för att samla in pengar till cancerfonden. Så nu ska vi ut och söka sponsorer till vinster till lotteriet! Vi uppdaterar mer sedan när vi har mer information.
 
Ha en bra dag allihopa!
 
 

True words


Planering av välgörenhetskväll

Hejsan, tänkte bara berätta att vi har väldigt mycket i skolan just nu och att vi har arbetat med planeringen utav välgörenhetskvällen istället för att lägga upp olika cancersorter och andra tips gällande cancer. Så tro inte att vi lagt ner bloggen, vi kommer med en stor come back inom kort!
 
Kram!

Arbete lönar sig alltid

Vet ni hur mycket Rosa bandet galan fick in för i år? Hela 49 miljoner kronor!! Hur underbart är inte det? Förra året fick de in 46 miljoner kronor,och under dessa 10 år som de arbetat med detta har dom samlat in 403 miljoner kronor!
 
Kommentar från kvällen av Stefan Bergh, Cancerfondens generalsekreterare:
"Vi är fantastiskt glada. Insamlingsresultatet överträffar alla förväntningar. Vårt mål var att slå föregående års resultat och det har vi gjort med råge. Ett stort tack till alla företag och privatpersoner runt omkring i Sverige som gjort detta möjligt. Det här visar att Rosa Bandet har blivit något av en folkrörelse."
 
Så alla ni som stöttat cancerfonden och deras kampanj, ge er själva en applåd!
 
 
Finalnumret från galan. Bild: Andrea Björsell