Magsäckscancer

Magsäckscancer är inte en sån vanlig cancer med dock väldigt allvarlig. Magsäckscancer innebär att det är en bakterie som orsakar magsår som även är inblandad i magsäckscancer. Detta kan bli inflammerat och kan då utvecklas till cancer i magsäckens slemhinna.
 
Symtomen för magsäckscancer är att det svider eller gör ont i magen, men detta är inte heller så vanligt att man känner utav. Dessa smärtor kan ofta förknippas med magkatarr eller magsår. Andra symtom kan vara att man får blod i avföring och får blodbrist. Blodet i avföringen och i kräk kan även se svart ut. Om du märkt av dessa symptom ska du uppsöka vård inom en vecka!
 
Behandling för magsäckscancer är oftast operation, men det beror även på hur långt gången cancern är. För att behandligen ska verka så bra som möjligt så ska man försöka vara i så god form som möjligt, så att röra på sig, få i sig bra med näring och sova bra är även en del utav behandlingen.
 
Magsäckscancer är som sagt inte så vanligt här i Sverige, och det är väldigt ovanligt att människor under 50 år blir drabbade. Det är dubbelt så många män som får det än kvinnor. Det finns även studier som visar att de som röker har dubbelt så stor chans att få det, och äter man mycket frukt och grönt minskar man risken för magsäckscancer. Varje år får ca 9000 svenskar beskedet om att de har magsäckscancer.  
 
 
 
 




sv: Absolut. :)

2012-10-06 // 11:36:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback